Wanneer osteopathie

Chronische rugpijn, pijn in arm of been, migraine, whiplash, slechte darmwerking, buikpijn. Veel mensen leven met klachten die niet makkelijk te behandelen zijn of vanzelf overgaan. In veel gevallen zijn er middelen waarmee de klacht kan worden bestreden, maar vaak bestrijden de middelen alleen de verschijnselen. De klacht kan dan steeds terugkomen. In zo’n geval (of eerder) biedt osteopathie uitkomst en kan een osteopaat worden geraadpleegd.

Osteo staand hoofd en nek-medOsteopathie maakt gebruik van uitgebreide kennis van o.a. anatomie, fysiologie en pathologie. De osteopaat is opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht. Daarnaast is osteopathie een manuele geneeskunde. Manueel, omdat de osteopaat het onderzoek en de behandeling uitsluitend uitvoert met de handen. Er komen geen medicijnen en apparaten aan te pas.

De osteopaat test de beweeglijkheid van de verschillende weefsels in het lichaam. Ons lichaam voert namelijk oneindig veel bewegingen uit. Dat zijn niet alleen bewuste bewegingen zoals lopen en tillen, maar ook veel onbewuste bewegingen van de organen. Al deze bewegingen beïnvloeden elkaar, omdat alle delen van het lichaam o.a. via zenuwen, spieren en bindweefsel met elkaar verbonden zijn. Een verstoring van de beweeglijkheid verhindert het lichaam om optimaal te functioneren.

Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Dat het soms lange tijd duurt voordat er klachten ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een trauma, komt doordat een lichaam zich eerst zal aanpassen aan een probleem. Als dan na verloop van tijd dit compensatiemechanisme niet meer kan worden volgehouden ontstaan er klachten. Verbetering van de bewegingsmogelijkheid van de weefsels leidt vervolgens tot de verwachting dat het lichaam zichzelf verder kan herstellen. 
Het is dus goed mogelijk, dat de osteopaat op een andere plaats gaat behandelen, dan waar de klacht tot uiting komt!

Contact

Osteopathie Odijk
Rijneiland 5, 3984 MA Odijk
Tel.: 06 - 28 633 425
E-mail: info@osteopathieodijk.nl
Behandeling op afspraak.
Gratis parkeren en 5 minuten lopen vanaf OV.