Historie

Via Engeland en Frankrijk is de Osteopathie bekend geworden in Europa. Nederland heeft een eigen vijfjarige opleiding. Alle studenten hebben een vooropleiding als arts of fysiotherapeut om zo een goede medische basis te garanderen.

Grondlegger van de Osteopathie is Andrew Taylor Still, een Amerikaanse arts. Meer dan 100 jaar geleden reageerde hij op de symptomatische behandeling van de toenmalige geneeskunde. 
Door middel van uitgebreide anatomische studies kwam hij tot de ontdekking hoe het bindweefsel de samenhang tussen alle structuren in het lichaam waarborgt. Hij ontdekte zo hoe bewegingsverlies in de ene structuur tot klachten kan leiden in een andere structuur.

Sindsdien is de Osteopathie verder ontwikkeld en onderbouwd, Wetenschappelijke onderbouwing is een veelgehoorde wens van verwijzers en regelgevers. Goed onderzoek is echter zeer kostbaar en de voor financiering daarvan zijn geen wachtlijsten… Er wordt onderzoek gedaan naar het beste vermogen en met behulp van grote inzet van osteopaten over de hele wereld. Een nieuwe pil testen is in principe eenvoudiger. 

In 1966 is Osteopathie in de Verenigde Staten wettelijk gelijkgesteld met de reguliere geneeskunde.

 

Osteo Andrew Taylor StillIt is the job of the osteopath to find health, anyone can find disease. AT Still (1828-1917)

Contact

Osteopathie Odijk
Rijneiland 5, 3984 MA Odijk
Tel.: 06 - 28 633 425
E-mail: info@osteopathieodijk.nl
Behandeling op afspraak.
Gratis parkeren en 5 minuten lopen vanaf OV.