Behandeling

Onderzoek

Bij het onderzoek stelt de osteopaat vragen over de klacht, maar ook over ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Zo probeert hij te achterhalen welk weefsel de klachten veroorzaakt. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. De osteopaat onderzoekt handmatig in welke weefsels sprake is van bewegingsverlies. Bewegingsverlies zorgt ervoor weefsels niet in optimale conditie zijn en sneller tot klachten kunnen leiden. Als het onderzoek is afgerond bespreekt de osteopaat wat hij heeft vastgesteld en stelt een behandelplan op.

Behandeling

De behandeling gebeurt door zorgvuldig geplande en uitgevoerde manuele handelingen en gezondheidsadviezen. Tijdens de behandeling maakt de osteopaat met zijn handen lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk. Meestal voelt de behandeling prettig aan. De gebruikte technieken worden afgestemd op het individu en zijn afhankelijk van de klachten. Soms hebben patiënten na afloop enkele dagen last van een moe gevoel of spierpijn. Dit is een gezonde aanpassingsreactie.

De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 2 maanden. Soms zijn meerdere behandelingen nodig. Osteopathie is te prima combineren met andere (medische) behandelingen of therapieën. Stel uw behandelend huisarts of medische specialist hiervan wel op de hoogte.

Omdat Osteopathie voor veel mensen nieuw is, heb ik ter illustratie een opname van een paar behandeltechnieken gemaakt.

Contact

Osteopathie Odijk
Rijneiland 5, 3984 MA Odijk
Tel.: 06 - 28 633 425
E-mail: info@osteopathieodijk.nl
Behandeling op afspraak.
Gratis parkeren en 5 minuten lopen vanaf OV.